2023. október 12., csütörtök

Egyszerű, hálómintás sál

 Egy újabb egygombolyagos projekt, ami kezdőknek sem jelent nehézséget. A sál lyukacsos, egész évben hordható. Többféle fonalból is jól mutat, nyárra vékony fonalból, átmeneti időre közepes vastagságúból, míg télre vastagabb vagy gyapjúfonalból ajánlom.

Rózsaszín hálómintás sál

A sál egyszerű mintáját a színes fonal feldobja, nem a mintát nézzük, hanem a színeket. 

Láncszemet, egyráhajtásos pálcát kell tudni ahhoz, hogy el tudd készíteni a sálat.

A sál hosszában van horgolva, ez azt jelenti, hogy egy hosszú láncszemsorral kezdtem, a sorok hosszúságát ellensúlyozza a tudat, hogy csak 9 sort kell horgolni. Legalábbis ez nekem erőt adott, mert nem szeretek méteres sorokat horgolni.  

Méretét tetszés szerint lehet változtatni, a sál hosszát a kezdő láncszemek számának növelésével vagy csökkentésével lehet alakítani, míg szélessége a meghorgolt sorok számától függ.

A rózsaszín hálómintás sál mintája: 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, egy láncszem kimarad, egy egyráhajtásos pálca, stb.

Hosszában horgolt lyukacsos sál

A sál

hossza: 125 cm

szélessége: 12 cm

Fonal: középvastag akrilfonal

Tűméret: 5 mm.

A rózsaszín hálómintás sál horgolása:

Kezdés 200 nem szoros láncszemmel. 

1. sor: A tűtől számított 6. láncszembe 1 egyráhajtásos pálca. *1 láncszem, egy láncszem kimarad, a következőbe 1 egyráhajtásos pálca. *-tól ismételjük a sor végéig.

2-9. sor: 3+1 láncszem a forduláshoz, az előző sor láncszemét kihagyjuk, 1 egyráhajtásos pálca a következő pálcára, *1 láncszem, az előző sor láncszemét kihagyjuk, 1 egyráhajtásos pálca a következő pálcára. *-tól ismételjük a sor végéig. Az utolsó pálcát a 2. láncszembe öltjük.

A munkát befejezzük, szálvégeket eldolgozzuk.

Ha hosszabb vagy rövidebb sálat akarsz, a kezdő láncszemek száma kettővel osztható + 5 láncszem az első hálószem kialakításához.

Rózsaszínes sál

A sál szélességét a sorok számával szabályozhatod.

Jó horgolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése