2023. október 15., vasárnap

Nyakmelegítő rózsaszínben

 Rózsaszín színes fonalból készült a nyakmelegítő, ami az egygombolyagos projektek sorába tartozik. Ha a fonal ismerős lenne, az nem a véletlen műve. A Rózsaszín hálómintás sál és ez a nyakmelegítő ugyanabból a 100 grammos fonalból készült. 

Rózsaszín nyakmelegítő

A nyakmelegítő oda-vissza haladó sorokban készült, a végén varrtam össze a sál két végét. 

A sál mérete: 19 cm széles, és 66 cm hosszú.

A nyakmelegítő 19 cm magas és körben 66 cm.

Mintája egyszerű, 1 soros, ez az egy sor ismétlődik a munka során végig. A minta két elemet tartalmaz, egy tőbe öltve 2 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 2 egyráhajtásos pálca az egyik, a másik 2 egyráhajtásos pálca.

A kezdése nem láncszemsor, hanem a következő: 4 láncszem, az elsőbe egyráhajtásos pálca, *3 láncszem, az egyráhajtásos pálca tetejére egyráhajtásos pálca. *-tól a szükséges méretig ismételve.

Anyaga: középvastag akrilfonal

Tűméret: 5 mm



A nyakmelegítő horgolása:

Kezdősor:  4 láncszem, az elsőbe egyráhajtásos pálca, *3 láncszem, az egyráhajtásos pálca tetejére egyráhajtásos pálca. *-tól a összesen 11-szer ismételve.

1. sor: az első kis köröcskébe hamispálcával belépünk, 3 láncszem, *a következő köröcskébe 2 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 2 egyráhajtásos pálca, a következőbe 2 egyráhajtásos pálca, *-tól ismételjük az utolsó előtti köröcskéig, ahova 2 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 2 egyráhajtásos pálca, míg az utolsóba 1 egyráhajtásos pálca kerül. 

2. sor: 3 láncszem magasítás, az egyláncszemes ívbe 2 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 2 egyráhajtásos pálca, a következő 2 egyráhajtásos pálcára egyráhajtásos pálca. A sor végéig az egyláncszemes ívekbe a 2 pálca -1 láncszem - 2 pálca kerül, míg a különálló pálcákra egyráhajtásos pálca. A sor végén a magasítás legfelső láncszemébe egyráhajtásos pálca.

3-41. sor: A 2. sor mintáját ismételjük.

Itt jól látható a minta

Az utolsó sorban a munkát befejezzük, hosszú szálvéget hagyva a varráshoz, elvágjuk a fonalat. A sál két végét egymáshoz illesztve összevarrjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése