2023. szeptember 26., kedd

Kék-zöld V mintás sál

 Sál V mintával

Egy egyszerűen elkészíthető sálat mutatok. A mintadarab 1 gombolyagból készült, a hossza így nem annyira látványos, de a célnak megfelelő lett. A fonal középvastag, 100 gramm 164 méter. 

V mintás sál

A sál hossza tetszés szerint alakítható, egyszerűen addig horgolod, ameddig el nem éred azt a hosszt, amit szeretnél. A gombolyagban levő fonal méterszámától függ, milyen hosszúságot tudsz kihozni belőle. 

A V minta nagyon jól használható, sokféle projekt készíthető ezzel a mintával. Vékony, közepesen vastag és vastag fonalból is jól mutat. A fonalhoz illő tűmérettel, de annál nagyobb mérettel is dolgozhatunk. Itt én egy kicsit nagyobb tűt használtam, hogy puha, lágy esésű legyen a sál. 

Kék-zöld sál

Kék-zöld sál

Fonal: Red Heart Soft Baby Steps

Horgolótű: 6 mm 

A sál V mintával készült, a kezdése nem a megszokott láncszemsor. A kezdő sorban kis lyukakat horgolunk, ezekbe fogjuk az első sor V öltéseit horgolni. Ez a kezdés azért jó, mert rugalmasabb, úgy értem, nem fordulhat elő, hogy a kezdősor összehúzza a sál végét.

Használt öltések

Láncszem

V minta (1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca egy helyre öltve) 

Kezdés

Kezdősor: 4 láncszem, a tűtől legtávolabbi láncszembe egyráhajtásos pálca, *3 láncszem, az egyráhajtásos pálca és a láncszem találkozásába öltve egyráhajtásos pálca. *-tól ismételjük még 7 -szer. 

1. sor: 3 láncszem, V a kezdősor szemeibe, a sor végén az utolsó V után egyráhajtásos pálca.

2. sor: 3 láncszem, V az előző sor V öltésének egyláncszemes ívébe, a sor végén az utolsó V után egyráhajtásos pálca

A második sor mintáját ismételjük a szükséges hosszúságig.

Utolsó sor: 3 láncszem, hamispálca az első és második V minta közti résbe, *3 láncszem, hamispálca a következő résbe. *-tól ismételjük a sor végéig.

A munkát befejezzük, a szálvégeket eldolgozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése