2018. december 6., csütörtök

Az év színe - 2019

A Pantone minden évben kihirdeti az év színét. Ez a szín nagyobb figyelmet kap, mint a többi, arra az évre előre jelzett divatszín.

Általában december 6-a körül szokták kiadni a hírt, melyiket választották. Most mondhatjuk, a Mikulás zsákjában volt, hiszen magyar idő szerint úgy éjfél körül adták hírül, hogy 2019-ben a living coral nevű, a 2019-es tavasz-nyári palettán szereplő szín lesz az év színe.

2019-ben ez az év színe
Az árnyalatról bővebben itt olvashatsz.

Fontos ez nekünk? Kinek hogy. Van, akit nem érdekel, milyen színek a divatosak, hordja a kedvenc színeit, míg mások igyekeznek az aktuális divat szerint öltözködni.
Azt azért tudni kell, nem csak a ruházati iparban vannak divatszínek, a lakástextileknél, a különféle tárgyaknál is. Az ipar számára is kiadnak ajánlásokat minden évben. Más kérdés, miért csak ugyanolyan színű dolgokkal találkozunk évről évre, ha lehetnének a használati tárgyak is színesebbek? Ha böngészel az oldalukon, láthatod, még olyan cikkek, és megvásárolható anyagok is vannak, amik arról szólnak, melyik színt ajánlják műanyagok festésére. Érdekes, de minket általában a fonalak színe érdekel, ha már horgolunk.

A 2019-es nyári szezonról a riportot itt találod.
A londoni előrejelzést pedig itt.

Ne csak magányosan mutassam meg az év színét, itt vannak társai is, a 2019-es tavaszi-nyári szezonból.
2019 tavaszi-nyári divatszínek
A neutrális színek, szintén 2019-re
Nekem tetszenek, már a neutrális színek együtt is nagyon jók, és simán össze tudok állítani nekem nagyon tetsző színkombinációkat. Külön jó hír számomra, hogy 3 évvel ezelőtt sikerült valahogy több koralszínű felsőt is vennem, tényleg nem értem, hogy. :-) Valószínűleg azért, mert nagyon megörültem, hogy végre nem csak lila vagy rózsaszín van.

Ajánlom figyelmedbe a királykék egy árnyalatát, a princess blue-t. Volt idő, amikor mindent megadtunk egy királykék cuccért. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése