2019. május 12., vasárnap

Cakkos szélű poháralátét

Az egyszerű poháralátétes posztban a képen nem csak az egyszerű, minta nélküli alátét volt, ezért most folytatom a leírásokat.

Cakkos szélű poháralátét

A cakkos szélű poháralátét egy sorban tér el a legegyszerűbbtől. Kicsi eltérés a munkában, de nagy különbség a végeredményben.

Készítése


A körök végén a kezdő láncszemek közül a legfelsőbe öltött hamispálcával zárod a kört.

Kezdése varázskörrel, ha ezt nem ismered, nem tudod vagy nem szereted, akkor 5 láncszemből készíts gyűrűt.

1. kör: 3 láncszem, és 11 egyráhajtásos pálca a gyűrűbe.
2. kör: 3 láncszem, a láncszem tövébe 1, majd minden pálcára 2 egyráhajtásos pálca.
3. kör: 3 láncszem, a következő pálcára 2 pálca, * a következő pálcára 1 pálca, a következőre 2 pálca. *-tól ismétled körben.
4. kör: *hamispálca az első két pálcára, a harmadikra 3 félpálca. *-tól ismétled körben. A kör végén az első hamispálcához kapcsolod a kört.

A munkát befejezed, a szálvégeket eldolgozod.

A fonalról még nem szóltam.
Ez egy közepes vastagságú pamutfonal, amit 4 mm-es tűvel lehet horgolni. Nem mercerezett, hanem amolyan konyhai pamut, nem fényes.

Ha szebbet szeretnél, akkor használj mercerezett pamutfonalat, például Cataniát vagy Catania Grandét. Az ajánlott tűméretek közül ne a legnagyobbat válaszd!

A színeket itt is lehet variálni, akár egy alátéten belül, akár a szett darabjai között. Ezzel az egy mintával az egész rokonságnak készíthetsz majd karácsonyra ajándékot! Nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést! :-)

Jó horgolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése