2019. május 18., szombat

Az év slágere - kerek, horgolt táska

Ahogy elnézem a blogokat, a különféle posztokat, úgy látom, a horgolt táska, ráadásul a kerek horgolt táska az idei év slágere.

Körtáska még fül nélkül

Érdekes megfigyelni, hogy időről-időre mennyit változik a horgolt táskák divatja. A horgolásuk divatja. :-)

Most, ez a fazon olyan, ami engem is megfogott. Sokféle fonalból el lehet készíteni, különböző nagyságúra lehet horgolni. Lehet, nem is kell okvetlenül bélelni, és nem kell túldimenzionálni a táska fülét sem.

Az is igaz, az utóbbi években sok kelléket lehet már kapni táskák horgolásához. A közös ezekben a kiegészítőkben, hogy bizony elég drágák. Fotón nekem is tetszenek a horgolt táskák, azonban a mindennapos használatukkal kapcsolatban vannak fenntartásaim. A bőr alapra és bőr kiegészítőkkel horgolt táskák többe kerülnek már akkor, amikor megveszem a hozzávalókat, mint egy olyan műbőr táska, amit évekig tudok hordani.

Visszatérve a kerek és horgolt táskákra. Nálam is vannak itthon olyan fonalak, amik igazából nem alkalmasak semmire, a táskán kívül. Próbálkoztam több dologgal, de valahogy nem volt az igazi.

Gondoltam, először készítek egy kicsi táskát. Éppen kitelt egy gombolyagból, ugye több is veszett már Mohácsnál. :-)
Körtáska fém lánc fogóval

Igen, ezt látod most.

Nagy előnye, hogy keveset kell horgolni. Ha vastag a fonalad, az se baj. Annál nagyobb lesz a táskád. :-) A fülével sem kell sokat bíbelődni. Ha van hosszú, karabineres táskafüled, bátran használd! Csak fel kell csatolni a horgolt táskádra.
Ahogy látod, ez egy kisméretű táska, amibe nem tudod belepakolni a fél életed, tehát nem is kell nagy súlyt kibírnia.
A fülét is horgolhatod, vagy fonalból összesodorhatod. Hossza tetszés szerinti, de ezt a táskát általában vállon, vagy keresztben átvetve hordják, így tervezz. :-)
Zárása egy gombbal történhet, vagy horgolsz rá egy kis zárófület, amit gombbal rögzítesz.

A táska oldala

Ez a méretű táska kislányoknak is tökéletes. Kincseknek, vagy játszani, de "igazi" táskaként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése