2016. május 11., szerda

Horgolt fülbevaló osztott hímzőből

Próbáld ki a fülbevaló horgolását!


Igazán nem kell sok hozzá, 1-2 motring osztott hímző, vagy perlé hímzőfonal az otthoni fiókból. Fülbevaló akasztó, szerelőkarika, és fél óra szabad idő.

Milyen mintával? Amilyet csak szeretnél, persze ilyenkor az apróbb motívumokra gondolok. De lehet akár nagyinégyzet is, több színben, kisebb virág, kör alakú motívum.

2 mm-es tűvel horgolva a minták elég kicsik lesznek.
Az itt látható kis fülbevaló nagyon egyszerűen elkészíthető, a mintáját alakíthatod. Ha nem akarsz középre ekkora lyukat, akkor kevesebb láncszemmel kell kezdened.

Hogyan készül?

8 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1 láncszem, majd 16 rövidpálcát horgolunk a körbe. A kört hamispálcával zárjuk.
4 láncszem (3 az első pálca helyett, + 1), majd minden pálcára egy egyráhajtásos pálca, és 1 láncszem. A végén láncszem van, utána kapcsoljuk össze a kört, mégpedig alulról számolva a 3. láncszemhez.
A következő sorban 4 láncszem, amit az 1 láncszemes ívhez rögzítünk egy hamispálcával. Körben minden ívbe 1-1 4 láncszemes ívecskét horgolunk, és már készen is van a horgolás.

A szálakat szépen eldolgozzuk, majd fülbevalóvá alakítjuk a kis körünket. Szerelőkarikát használunk a részek összerakásához. Kinyitjuk a karikát, ráakasztjuk az egyik ívet, és a fülbevaló akasztót, majd zárjuk a karikát. Felpróbáljuk, és elkezdjük a következő fülbevalót! :-)

DIY csomagban megvásárolhatod itt: http://www.fonalbolt.com/Fulbevalo-csomag-osztott-himzovel

1 megjegyzés:

  1. Szuper fülbevaló. Hímzőfonal rengeteg színből van, akár minden ruhához lehet másikat horgolni :) Aki aggódig, hogy nem lesz egyforma a két darab, kezdje a közepét egy kis fém karikával, és azt horgolja be a rövidpálcákkal.

    VálaszTörlés