2016. május 22., vasárnap

Divatos felső - hétvégi projekt

Az a helyzet, egy másik, körből készülő felsőt kellene befejeznem, de az elég lassan megy.
Megtaláltam, vagy találkoztam ismét ezzel a felsővel, és alaposan megszemlélve úgy találtam, ez sokkal hamarabb elkészül, és sokkal egyszerűbb.
Mikor hordható egy ilyen valami? Meglepő, de azt kell mondanom, bármikor. Amikor jó idő van, egy póló fölött, strandon fürdőruhára felvéve, nyári ruhára felvéve hűvösebb időben/estéken. Hosszú ujjú póló, pulóver felett is hordható. Tapasztalatból mondom, hiába csupa lyuk, mégis melegít.

Horgolt tunika szalagfonalból

Mostanában a túlméretezett dolgok a menők, ez annyiban egyszerűsíti a helyzetet, hogy a leírásban nincs 6-8 féle méret, és nem lehet eltévedni, valamint az elkészülő kis valami szinte minden méretre jó. (mondjuk úgy 120 cm mellbőségig biztos)

Megdöbbentően gyorsan elkészült, nem fogyott el a lelkesedés a felénél.
Szalagfonalból horgoltam, a másik felsőt kezdtem ebből a fonalból, de egy kemény terítő kinézetű valami lett. Az a helyzet, ezért sincs túl nagy lelkesedés a másik felsőhöz, mert igazából már meghorgoltam két darabot, csak az elsőt sürgősséggel alakítottam át az itt látható tunikává.

A szalagfonal fura egy jószág, ki akartam próbálni, az biztos, a horgolás nem annyira barátja. Arra jó, hogy az ember megtapasztalja, hogy horgoláskor a fonala összepödrődik, és időnként ki kell pörgetnie a munkát, különben oda a szalagszerűség.

6 mm-es tűvel horgoltam, a fonalhoz 4 mm az ajánlott, a terítő feeling azzal a mérettel jött ki. 25 dkg fonal kellett, az utolsó gombolyag a két oldal utolsó sorainak feléhez kellett, valamint az összehorgoláshoz.
Kicsit közelebbről

Red Heart modell, az eredeti két színből készült, eleje és háta eltérő.

Nyugodtan vágj bele, nem olyan bonyolult, a leírás is eléggé érthető. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése