2012. szeptember 18., kedd

Egyszerű nyakláncok

A fan fur vagy egyéb nevekkel illetett fonalak nagyon jól használhatók különböző érdekes és vicces darabok készítésére.

Itt egy, illetve két nyakláncot mutatok, amik smc Brazilia fonalból készültek.

Nyakláncok

Csak pár méter fonal, és percek alatt divatos, érdekes, formabontó, vicces, stb. nyakláncod lehet.

Horgolt és kötött nyaklánc
Lehet kötni vagy horgolni, mindegy, a végeredményen nem látszik.

Ha kötöd, elég 3 szemet felszedni, szélszem, sima, szélszem, páros sorokban pedig szélszem, fordított, szélszem a mintája.
El kell mondani, hogy kötni sokkal tovább tart, és állandóan forgatni kell, mert olyan gyorsan a sor végére érsz:-) Azzal ne foglalkozz, hogy bepöndörödik, hiszen az a cél, hogy egy hurkaszerű valami legyen belőle.

Nyakláncok közelről
Ha horgolod, akkor egy láncszemsor az egész. Ehhez 10 perc is sok!
Egyszínű, egyszerű pólón, pulcsin nagyon jól mutat!

Az összedolgozással se vacakolj! Az elején hagyj 20 cm fonalat a kezdés előtt, a végén pedig 20 cm távolságban vágd el a szálat. A két fonalvéget simán összecsomózod, valamilyen általad jól ismert és tartós csomózási technikával. Nyugi, nem fog látszani! A szálakat közel a csomóhoz vágd el!

Készen vagy!

A nyaklánc rugalmas, ezért hordhatod 2 sorosan is, illetve több soros karkötőd lehet.

Még lehet fokozni a dolgot, ebben a nyakláncban még vannak tartalékok!

Last minute ajándéknak, "csak úgy" ajándéknak is remekül használhatod!

Jó horgolást!

3 megjegyzés:

 1. Klassz kis nyakbavaló!
  Egyébként van valami ötleted, hogy ilyen fonalból mit lehetne még csinálni? Mert van jónéhány gombolyag belőle itt nálam,ami arra vár,hogy végre kitaláljam.
  Jut eszembe, nem bírok leállni az sbs kendő-gyártással,amióta "megfertőztél" :)
  Majd kukkants be hozzám.

  VálaszTörlés
 2. Már bekukkoltam azt hiszem egyszer, az a baj, külön nyomozás kell, hogy megtudjam, ki vagy, mert a profilodban semmi sincs, legalábbis számomra semmi se látszik. Ma már a pluszos profilod jött elő, a blogjaidat se mutatja.

  Sapkát, sálat. Ha kötöd a sálat, nagyon finom, puha, sál lesz belőle. Sapkának azt ajánlom, fogj hozzá egy másik, sima szálat, és akkor könnyebben tudod horgolni. Arra vigyázz, ne horgold bele a szálakat, időnként ki kell húzgálni a horgolásból.

  Sapkát csinálhatod csíkosra, néhány fan fur sort tegyél bele.

  Pulóvert is lehet belőle készíteni, akár teljes pulcsit, bár az szerintem az túlzás, de csíkozhatod, vagy valamilyen mintát köthetsz bele, úgy értem, mintha rajz lenne.

  Kötni könnyebb különben a fonalat, de ha hozzáfogsz egy színben harmonizáló szálat, jó horgolni is. A vezetőszál, ha azonos színű, nem fog látszani.

  VálaszTörlés
 3. http://manosagaim.blogspot.hu/2012/09/horgolt-kendo.html
  Ez a blogom.
  Tudom, hogy bekkukoltál és nagyon örültem is. Köszi az ötleteket, lehet egy sapival bepróbálkozom.Valami svájci sapka féle esetleg jól mutatna belőle,hát nem is tudom.Próba cseresznye.
  Elkezdtem belőle egyszer egy sálat,aztán amikor felzabálta a második gurigát,akkor abba is hagytam,pedig 6-os horgolóval készült,jó lazára.
  A profilomat fejleszteni fogom,eskü.

  VálaszTörlés