2016. december 2., péntek

Villámgyors projekt - nyakmelegítő

Karácsony közeledtével egyre fogy az idő. Máskor is előfordul, hogy a kellemes halogatás vagy tanácstalanság miatt végül nagyon kevés idő jut egy ajándék elkészítésére.
Ez a nyakmelegítő megoldás lehet a problémára! :-)

Nyakmelegítő Red Heart Grande fonalból

Megláttam, megtetszett, megnéztem miből készült, és örömmel láttam, végre egy olyan projekt, amihez itthon is kapható fonal. Ismered az érzést, hűdejólnézki az a valami, de aztán rájössz, pont ilyen neked nem lesz, mert a fonal közel, s távol elérhetetlen.

Tehát itt van a kellemesen meleg, és nagggyon vastag Red Heart Grande fonalunk. Hatalmas gombolyag, annyira nem nehéz, mint amilyen nagy, csak 42 méter a 150 gramm :-)

A videó első néhány percét néztem meg, ahol elhangzik, ez egy nagyon gyors projekt, 20 perc alatt készen van. Oh, mondom, hát próbáljuk ki, ilyenkor mindig jó, ha tudok ajánlani valami gyorsan elkészülő, ajándéknak is megfelelő projektet.

Itt találod az eredeti posztot a mintával, benne a videóval: http://www.fiberfluxblog.com/2016/12/free-crochet-pattern-quickie-gift-cowls.html

Azt hiszem, egyéni csúcsot döntöttem, mert a fonal zacskóból történő kirángatása, és az utolsó, eldogozott szálvég lenyisszantása között 15 perc telt el.

Jó, a mintára azért nem kellett különösebben koncentrálnom, hiszen az ismert V minta, vagyis 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca ugyanabba a tőbe öltve. A következő sorokban az egyláncszemes ívbe készül a V.

Ajándéknak is jó!

15 mm-es horgolótűvel, 30 láncszemmel kezdjük, majd hamispálcával körré kapcsoljuk a láncszemsort.
4 láncszem, az első láncszembe 1 egyráhajtásos pálca, kihagyunk 2 láncszemet, a következőbe egy V minta. Ezt folytatjuk körben, a végén a 3. láncszemhez kapcsolva zárjuk a kört.
A következő 3 sorban 4 láncszem után az első ívbe 1 egyráhajtásos pálca, az utána következő többibe pedig V minta kerül. A kört az előbbiek szerint zárjuk.

4 sor az egész munka, egy kevés fonal még marad is. 1 sorra már kevés, szerintem a rövidpálcás lezáró sor is felesleges, de ha gondolod, elkészítheted.

Ezek után már csak a két szálvéget kell eldolgozni, én ezt egy 6 mm-es horgolótűvel tettem meg.

Hogy mekkora lett?
Körben kb. 60 cm, a magassága 17 cm.
A fonalat a poszt írása óta már kivonták a forgalomból, nem kapható.
Helyette nézd meg a kapható vastag fonalakat: https://www.fonalbolt.com/vastag-fonalak 



Nem kellemetlen a nyakban, és nagyon jó meleg! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése