2014. október 23., csütörtök

Nyakmelegítő nagyon vastag fonalból

Ha gyors projektre vágysz, akkor a vastag fonal remek választás!

Divatos, könnyű vele dolgozni, és nagyon gyors eredményt hoz.

A Bravo Big fonal 200 grammos gombolyagban kapható, és 10 mm-es tűt ajánlanak hozzá.

Tavaly már barátkoztam vele, akkor a horgolás annyira nem jött be, de akkor még horgoláshoz is 10 mm-es tűt írtak. Idén horgoláshoz a 15 mm-es tűt használják a mintáknál.

Nyakbavaló Bravo Big fonalból


Láttál már 15 mm vastag horgolótűt? Elég brutálisan néz ki. Képzeld el, hogy az átmérő 15 mm. Vastagabb, mint a legtöbb fakanál nyele, még szerencse, hogy nem seprűnyél vastagság. A lényeg az, hogy elvileg gyors a munka, de gyakorlatilag annyira mégsem, mert elég lassan tudod a pálcákat horgolni ezzel a nagyon vastag tűvel. A kezed is hamar kikészül tőle, szóval jobb, ha beosztod a munkát, és nem egy délután akarod majd, persze az utolsó pillanatban meghorgolni az összes karácsonyi ajándékot vastag fonalból. :-)

Nyugodj meg, a munka hamar készen lesz, mert bár sokkal tovább készül egy pálca, mint mondjuk az 5 mm-es tűvel, de a vastagság miatt itt egy sor kb. 2 cm magas, és pálcánként 1 cm körüli a szélesség.
Kevés pálca, kevés sor!

A képen látható nyakbavaló 10 pálcás sorokkal van horgolva egyráhajtásos pálcákkal, és kb 85 cm hosszú. A két végét rövidpálcákkal horgoltam össze.

Megvallom, ezt a hosszúságot nem kedvelem, mert a nyakam fázik, és nem díszként hordok sálat, kendőt a nyakamban.
Lehet, hogy rövidebb jobb lenne?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése