2013. november 23., szombat

Egyszerű, gyors sál

A karácsonyi készülődésre is gondolva mutatom be ezt a sálat. Finom, puha, meleg fonalból készült az elkészítése nem vett igénybe túl sok időt.

Sál Boston fonalból

127 cm a hossza, szélessége 12,5 cm. Nincs benne még 10 dkg fonal sem.
Jó nagy tűvel horgoltam, a pálcacsoportokban 2 pálca van, köztük egy láncszem. A következő sorban a láncszemívbe került a két pálca.

Kezdd olyan hosszú láncszemsorral, amilyen hosszú sálat szeretnél. Még az sem gond, ha nem számolgatod a szemeket, mert legfeljebb csalsz a végefelé kicsit. Az nem baj, ha hárommal osztható a láncszemek száma, de mondom, ha elvéted, ne problémázz ezen.

A tűtől számított negyedik láncszembe kerül az első pálcacsoport, egy láncszem, majd kihagysz két láncszemet, és a harmadikba jön a következő kettes pálcacsoport. Így haladsz végig a soron, és a végén, az utolsó szembe tegyél egy pálcát.
A következő sort 3 láncszemmel kezded, és az első láncszemívbe teszed az első kétpálcás pálcacsoportot, majd 1 láncszem, pálcák a következő ívbe, stb. A sor végén az előző sor első pálcacsoportja után, a 3 láncszemes magasítába kerül 1 pálca.

Ezt a két sort ismételgeted tetszésed szerinti alkalommal.

Nálam összesen 6 sor készült.

Itt jól látszik a sál mintája

Arra figyelj, hogy adott fonalmennyiségből a sál hossza függvényében lesz keskenyebb vagy szélesebb sál.

Ez a sálszélesség még duplán a nyakba kötve is lehetővé teszi a kabát begombolását. :-)
A fonal innen van: http://www.fonalbolt.com/boston-fonal

Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése