Menü

2018. március 22., csütörtök

Tavaszi szellő inkább őszi színekben

Elkészült az újabb Tavaszi szellő kendő, aminek színei nem annyira tavasziak.
Nem azért mondom, mert én horgoltam, de piszok jól néz ki. A fonal a Creative Lace egyik árnyalata, a mystic color. Az árnyalat egyes részei az Unforgettable echo árnyalatára emlékeztetnek, de tényleg csak egyik-másik árnyalat. :-)

Tavaszi szellő Creative Lace fonalból

A fonalról


  • Röviden színátmenetes fonal, a fonal vastagsága is változó. 
  • Félgyapjú, és érdekessége, hogy 80 grammos gombolyagban kapható. 
  • Az ajánlott tűméret 3,5 mm. Színei gyönyörűek, az összes árnylatról elmondhatjuk ezt. 
  • Meg kell szokni, hogy a fonal egyenetlen vastagságú, néha az ember fél, ez fog szakadni, mert csak egy vékony cérnaszál. 
  • Ráadásul nincs is jól megsodorva, ebben is hasonlít az Unforgettable fonalra. Jelzem, most éppen nem lebeszélek a kipróbálásáról, csak elmondom, milyen a fonal. :-)

Milyen dolgozni vele?

Érdekes, nagyon jó. Egészen érdekes a készülő munka fogása, és egyáltalán nem olyan kis vékony, mint számítanánk rá.
Egy biztos, nehezen találod meg a megfelelő horgolásmintát hozzá, mert a nagyon rövid átmenetek elnyomják a mintákat.
A minta és a fonal

Elkezdtem még ősszel a kendőt, de nem nagyon volt rá időm, és úgy éreztem, nem mutat a minta. Aztán két hete előszedtem, és még a horgolótű is benne volt, így legalább tudtam, milyen mérettel horgoltam. :-) Megszakértettem, és úgy döntöttem, befejezem, mert ennyi munkát már nem bontunk le. Így is lett, amikor értékelhető méretnek tűnt, akkor megkapta a szélcsipkét. Még ekkor is olyan kis vastagnak tűnt az egész, nagyon fura és érdekes érzés volt a kész kendőt markolászni.

Aztán úgy gondoltam, kimosom, és a fonal tiszteletére még blokkolni is fogom. Így is lett. A kész kendő pillekönnyű, finom kis darab, az a vastagság, ami még mosás előtt jellemezte, eltűnt. Gyönyörű lett, nőtt is, és a szélén a csipke is formás.

Az őszies Tavaszi szellő

Gondos voltam, és felírtam néhány adatot.

  • A legfontosabb, hogy az egygombolyagos projektek mezőnyében indulhat a kendő, mert 65 gramm. (A gombolyag 80 grammos.)
  • A használt tű 5 mm
  • A kendő méretei centiméterben:
    • 119*40 készen, mosás előtt
    • 134*55 blokkolva

Nem gondoltam, hogy még marad is fonal, és egész szép lesz a kendő. Azért nem folytattam, mert megbeszéltem magammal, vállon úgysem hordanám, de így pont akkora, hogy sálként lehet viselni.
Itt megtalálod a Tavaszi szellő kendőről szóló posztot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése